Bel direct met: 0575 463 289 of email met

Het werk op de Mettemaat

 

De mensen met een zorgvraag helpen bij al het werk dat zich op een boerderij voordoet. Wij willen de hulpboeren en -boerinnen in een rustige en beschermde omgeving een eigen taak meegeven. Hierdoor wordt hun verantwoordelijkheidsgevoel vergroot en gestimuleerd.

 

DAGBESTEDING

Wat de dagbesteding betreft kan iemand zich meer aangetrokken voelen tot de omgang met dieren, terwijl een ander liever op het land of in de tuin werkt. Zo proberen wij rekening te houden met ieders wensen en daardoor een zinvolle dagbesteding en een ‘thuis’ te bieden.

Er wordt op het land heel wat verbouwd. In de zomer is het tijd om te hooien en de tuin te verzorgen. De groente- en bloementuin biedt veel ontspanning. In het najaar en winter wordt hout gesnoeid en gekloofd voor de kachel.
Onderhoud op de boerderij kan een belangrijk onderdeel van de dagbesteding zijn. Binnen en buiten de werkplaats is volop gelegenheid voor allerlei werkzaamheden, zoals het maken van voederbakken en de afrastering. Ook het werken met hout is een leuke bezigheid.

Daarnaast zijn er huishoudelijke taken als koffie zetten en de warme maaltijd bereiden. In de kantine en recreatieruimte nuttigen we gezamenlijk de koffie of thee en de maaltijden omdat we het sociale contact ook heel belangrijk vinden.

ZORGBOERDERIJ DE EDELINGEN

Naast zorgboerderij De Mettemaat hebben we ook nog een tweede vestiging, De Edelingen. Hier kun je naast de verzorging van de dieren ook mee helpen bij het aanwezige horecagedeelte. Helpen met het uitserveren van drankjes, maar je mag ook ondersteunen bij het opzadelen van ezels die meegaan voor een wandeling met de klanten.

Ook bij de Edelingen wordt zoveel mogelijk rekening houden met de wensen, behoeften en mogelijkheden van de zorgvragers. Iedereen moet zich immers thuis voelen.

Klik hier voor de website van Zorgboerderij De Edelingen.

 

DUURZAAMHEID

Bij De Mettemaat en De Edelingen zijn wij ons bewust van de prachtige omgeving waarin wij werken en dit willen wij graag zo behouden. Of zelfs verfraaien. Daarvoor zetten wij ook stappen. Wij verrichten bos- en natuuronderhoud en gebruiken het 'afval' wat hiervan vrijkomt voor bijvoorbeeld activiteiten. We gebruiken grondwater voor onze dieren in plaats van kraanwater. Bij De Edelingen verbouwen wij kleinschalig voedsel. Ook trachten wij zoveel als mogelijk onze boodschappen lokaal te doen. Het voer van voor onze dieren komt hier uit de regio evenals de boodschappen die wij in de plaatselijke supermarkt halen of bij de lokale groente- of fruitteler.
Het afval scheiden wij op de volgende manier: restafval, glas, papier, verpakkingen en plastic. 
Het zijn allemaal kleine stapjes die wij, samen met de zorgvragers, zetten om ervoor te zorgen dat wij in de toekomst ook nog steeds op deze manier mogen genieten van deze prachtige regio.

 

WERKZAAMHEDEN

Dit kun je o.a. bij ons doen!

  • de dieren verzorgen
  • werken in het hondenpension
  • de groenten- en bloementuin verzorgen
  • hout zagen en hakken (voor de kachel)
  • onderhouden van terrein en gebouwen
  • bereiden van de warme maaltijd
  • koffie en thee zetten/inschenken
  • iets lekkers bakken voor bij de koffie

 


 

LEERBEDRIJF

We zijn een erkend leerbedrijf in de richtingen zorg/welzijn en dier. Kijk op de site van de SBB voor meer informatie.