Bel direct met: 0575 463 289 of email met

Financiering zorg

 

Financiering zorg

Indien u geïnteresseerd bent in dagbesteding bij De Mettemaat, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze contactgegevens vindt u onder het kopje ‘contact’.
Bij zorgboerderij De Mettemaat is het middels diverse zorgindicaties mogelijk om dagbesteding of logeeropvang te ontvangen bij ons, namelijk middels:
  • Een indicatie van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).
  • Een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) van de Wet Langdurige Zorg (WLZ)
  • Een andere optie om begeleiding, dagbesteding of logeren in te kopen is middels het Persoonsgebonden Budget (PGB). Hiermee kunt u zelf zorg inkopen. Echter dient wel eerst uitgezocht te worden wat hierin mogelijk is.
WMO
De Mettemaat heeft twee raamovereenkomsten, namelijk met:
  • De acht Achterhoekse gemeenten. Dat bestaat uit de gemeenten: Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk.
  • Met de Zorgregio Midden IJssel/Oost-Veluwe, dat bestaat uit de gemeenten: Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen.

Waardoor wij inwoners uit deze gemeenten zorg kunnen bieden.

Vanaf 2021 is de eigen bijdrage WMO maximaal €19 per maand. Voor meer informatie zie website van het CAK.

WLZ
Door ons lidmaatschap van de coöperatie Boer en Zorg hebben wij een WTZi erkenning. Hierdoor kunnen wij ook vanuit de WLZ onze dienstverlening aanbieden. Tevens hebben wij hierdoor de mogelijkheid om zorgvragers die uit een gemeente komen waarmee wij geen contract hebben alsnog dagbesteding kunnen aanbieden.
 
Persoonsgebonden Budget
Jeugdigen of volwassen die een vorm van begeleiding of logeren willen ontvangen, kunnen contact opnemen met ons hierover.
 
Heeft u (nog) geen indicatie?
Mocht u (nog) geen indicatie hebben maar al wel informatie over de mogelijkheden bij De Mettemaat willen inwinnen, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij kunnen uw vragen mogelijk al beantwoorden of u anders doorverwijzen naar de hiervoor juiste instanties, zoals bijvoorbeeld het sociaal team van uw gemeente. 
 
Onafhankelijke ondersteuning
Het uitzoeken van hoe alles in de praktijk werkt en bij welke instantie u moet zijn voor informatie is niet eenvoudig. Wilt u hierbij ondersteuning, dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijk cliëntondersteuner.
Hiervoor kunt u diverse organisaties benaderen, zoals onderstaande organisaties:
-          Stichting MEE, voor informatie klikt u hier.
-          Zorgkantoor Menzis, voor informatie klikt u hier. Op de website van Menzis vindt u ook de andere onafhankelijke cliëntondersteuners.
-          Weet u nog niet goed bij wie u terecht kan? Dan kunt u deze website raadplegen: https://www.informatielangdurigezorg.nl/regelhulp
 
Naast de onafhankelijkheid van de cliëntondersteuners is het ook zo dat er geen kosten zijn verbonden aan deze dienstverlening.