Bel direct met: 0575 463 289 of email met

Anglo - Nubische geiten

 

Uiterlijk en gedrag

De Nubische geit is het grootste geiten ras ter wereld. Geiten hebben een schofthoogte van 78 cm en de bokken een hoogte van 85 cm. Deze geit kan wel vijftien jaar oud worden.
De Nubisch geit is bekend om zijn lange oren en zijn mooie lange slanke nek. De oren reiken verder dan de lippen van de geit. Ze hebben mooie, grote ogen en een zachtaardig karakter. Dat maakt deze geit uitermate geschikt om te houden door de liefhebber.
Als ze eenmaal gewend zijn dan kunnen ze vrij aanhankelijk worden en raken ze gewend aan structuur. Als wij ’s ochtends het hek opendoen dan rennen ze rechtstreeks naar de wei en aan het einde van de werkdag idem dito. Een mooi gezicht.
De geiten die bij De Mettemaat hebben verschillende basiskleuren, zoals: zwart, bruin, grijsbruin en zwartbruin. Naast de basiskleur hebben veel van onze geiten gekleurde spikkels maar ook maanvlekken. De laatste jaren hebben wij een bok met maanvlekken die zorgt bij de nakomelingen voor de bijzondere maanvlekken.

 

Voortplanting
De draagtijd van een geit is ongeveer honderdvijftig dagen. Het aantal jongen verschilt per worp. Wat wij hier zien is dat er meestal 2 á 3 jongen ter wereld komen per worp. Een jong geitje drinkt ongeveer drie maanden bij zijn moeder, maar na 9-10 dagen eet hij al voorzichtig mee van het hooi en overige voer. 
 
Omgeving
De geiten hebben behoefte aan een redelijke wei, waarbij er leuke obstakels staan om op te klauteren en mee te spelen. Let wel op, ze zitten aan alles, maar dat maakt het ook zo leuk!
Geiten houden niet van nat weer, daarom is een schuilstal of het naar binnen halen van de geiten bij slecht weer belangrijk. Dit doen de zorgvragers hier dan ook trouw, naast de dagelijkse verzorging.
’s Avonds hebben wij ze in een stal staan. Zeker in de winter is dat belangrijk, want als in de winter hun lange oren nat worden en het gaat vriezen, dan kunnen de oren ook bevriezen. Door de vele omgang met onze geiten zijn ze makkelijk in de omgang en niet mensenschuw.
 
Voedsel
Bij de Mettemaat hebben de geiten onbeperkt toegang tot water, hooi en gras. Daarnaast krijgen ze afwisselend: brokken, wortels, een liksteen of bieten.
Ook leggen we in de wei regelmatig een dikke wilgentak neer.